Een nieuwe lente, een nieuw geluid, een nieuw nummer, een nieuwe hit

Recent weer een nieuw nummer geschreven, het heet DE ZOON VAN DE ZOON VAN EEN ZEEMAN. Deze keer gaat het over de Amsterdamse haven, want de Amsterdamse haven organiseert een liedjeswedstrijd vanwege SAIL 2010. Binnenkort is het op deze site te horen.
Nu nog een deel van "NU JE NIET MEER MAG ROKEN" . Het begint door op de startknop hieronder te drukken
   
De single en de andere nummers van DE ZINGENDE HUISMAN zijn gratis helemaal te beluisteren en te bestellen via de knop van Music.fm


Zolang als ik leef, zing ik. althans ik weet niet beter dan dat zo is. Als kind kwam mijn vader zowel laat in de avond als vroeg in de morgen boos mijn slaapkamer binnen om mij te zeggen, dat ik niet zo hard mocht zingen. Hij wist wel dat een verbod op zingen, net zo kansloos zou zijn als het huidige rookverbod in café's.

Ik was al een lange tijd bezig met een vertaling van het lied, Koala Café van Eric Bogle (bekend van Waltzing Matilda) waarin de teloorgang van een dorp wordt opgehangen aan het einde van het plaatselijke café. De vertaling kwam er, maar ik bleef ontevreden. Tot ik bedacht om het einde van het café op te hangen aan dat onzinnige rookverbod van minister Ab Klink. De ballade "Nu je niet meer mag roken" was het gevolg. Met veel plezier heb ik samen met een goede vriend (die als niet-roker graag anoniem wil blijven) de opname gerealiseerd.

 

home